De therapeuten van Psypraktijk Bos:


Ingrid Bos, psychotherapeut

Mijn naam is Ingrid Bos (geb. 1969). Ik ben BIG geregistreerd Psychotherapeut. Ik werk sinds 1994 in de hulpverlening. Toen ben ik afgestudeerd als inrichtingswerker. Ik ben gaan werken in de jeugdhulpverlening waar ik 17 jaar in ben blijven werken. Door het werken met jongeren en gezinnen, is een voorliefde voor systeemtherapie ontstaan. Ik denk dat de context waarin je opgegroeid bent en waarin je je nu bevindt, vaak bepalend is voor hoe je functioneert.


In 2005 ben ik afgestudeerd als geestelijk gezondheidswetenschapper aan de Universiteit van Maastricht. Naast mijn werk in de jeugdhulpverlening, ben ik in 2008 gaan werken als psycholoog in een eerste lijns praktijk in Helmond en daarna in een psychotherapie praktijk (specialistische GGZ) in Valkenswaard. Na de opleiding tot geestelijk gezondheidswetenschapper, ben ik begonnen met de 4 jarige post doctoraal opleiding tot psychotherapeut.


Na 7 jaar als psychotherapeut gewerkt te hebben binnen het GGZ Oost Brabant in Helmond (afd. complex trauma en persoonlijkheidsstoornissen), heb ik besloten me volledig te richten op mijn eigen praktijk.


In mijn eigen praktijk betekent dit dat de persoonlijkheidsproblematiek niet te ernstig mag zijn (zie contra indicaties). Daarnaast heb ik veel ervaring met mensen met stemmingsklachten, angst stoornissen werkproblemen, relatieproblemen, etc.


Aanvullende registraties:
*      Supervisor binnen de Vereniging Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie: https://www.vpep.nl/
*      Supervisor schematherapeut: https://www.schematherapie.nl/home


Ik werk op maandag, dinsdagen, woensdag in de praktijk.

----------------------------------------------------


 


Mijke van Gogh, psychotherapeut/ GZ psycholoog

Mijn naam is Mijke van Gogh (geb. 1981) en sinds 2002 werkzaam in de GGz. Vanuit mijn studie HBO-Verpleegkundige ben ik na een jaartje reizen verder gaan studeren aan de faculteit gezondheidswetenschappen, geestelijke gezondheidskunde in Maastricht. Vervolgens ben ik mijn carrière begonnen in de verslavingszorg en heb ik gewerkt in verschillende teams, o.a. de forensische GGz. De tweede helft van mijn loopbaan ben ik in de specialistische GGz gaan werken op de poli’s trauma en persoonlijkheidsstoornissen. In 2011 behaalde ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog en in 2022 de opleiding tot psychotherapeut. Sinds ik werkzaam ben in de GGz volg ik regelmatig bijscholingen en ben ik lid van verschillende beroepsverenigingen, zo houd ik mijn kennis up-to-date.


Als psychotherapeut richt ik mij op het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving waarin mensen zich vrij voelen om over hun problemen te praten. Ik werk graag samen om inzicht te krijgen in gedachten en gevoelens, om te ontdekken hoe deze het dagelijks leven beïnvloeden en hoe ze eventueel te begrijpen zijn vanuit je voorgeschiedenis. Ik ben gewend te werken met uiteenlopende en complexe problematiek en weet dat meestal niks is wat het op het eerste oog lijkt; gedachten en gevoelens kunnen zich op allerlei verschillende manieren uiten.


In mijn werk als psychotherapeut gebruik ik verschillende technieken en benaderingen, afhankelijk van de behoeften. Ik probeer altijd aan te sluiten bij de individuele behoeften en omstandigheden van de cliënt, en de behandeling af te stemmen op de specifieke problemen en doelen. Naast het werk in deze praktijk werk ik in een grotere GGz-instelling als psychotherapeut op de afdeling persoonlijkheidsstoornissen en trauma.


Aanvullende registraties:
*     Cognitief gedragstherapeut.
*     Senior schematherapeut
*     European EMDR- practitioner
*     MBT-basistherapeut.


Ik werk op vrijdag ochtenden in de praktijk.


----------------------------------------------------
Iefke Slaats, GZ-psycholoog

Mijn naam is Iefke Slaats en ik ben in 1992 geboren in een klein dorp onder Eindhoven. Zo lang ik me kan herinneren heb ik een fascinatie voor mensen en 'waarom
ze doen, wat ze doen'. Door een verplichte schoolopdracht ben ik op vijftienjarige leeftijd volledig geïnspireerd geraakt door twee GZ-psychologen. Vanaf die tijd richtten al mijn pijlers zich op de opleiding Psychologie. Eerst HBO, later gecombineerd met WO en daarna postdoctoraal tot GZ-psycholoog.

Bij duizenden mensen heb ik voor korte tijd 'mee gewandeld' op hun levenspad. Zij hebben me geleerd dat nieuwsgierigheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen de meest waardevolle elementen in een samenwerking zijn. Door hen ontdekte ik dat de mens onvoorstelbaar veerkrachtig is. En dat alle wijsheid die we nodig hebben, in ons zit. Al hebben we soms tijdelijk een gids nodig om de weg daarnaar terug te vinden. Ik kan die tijdelijke gids zijn, in een op maat gemaakte samenwerking.


Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn werkgeschiedenis:
Vanaf 18-jarige leeftijd werk ik in de GGZ. Bij grote instellingen zoals HSK, GGzE en Reinier van Arkel heb ik een veelzijdigheid aan persoonlijke en professionele kansen
gekregen. Daar heb ik brede ervaring opgedaan, van poli tot kliniek en van een-op-een, gezins- en relatietherapie tot groepsbehandeling. Het liefste werk ik dynamisch en
procesgericht, volgens de grondhouding van persoonsgerichte en lichaamsgerichte psychotherapie. Naast mijn werk voor Psypraktijk Bos werk ik met bezieling binnen mijn eigen onderneming. 


Ik werk op dinsdagen in de praktijk.


----------------------------------------------------

Tamara van den Hil, GZ-psycholoog en systeemtherapeut NVRG
Mijn naam is Tamara van den Hil (geb. 1986). Ik ben GZ-psycholoog  (BIG-geregistreerd) en systeemtherapeut (NVRG-geregistreerd). Als GZ-psycholoog bied ik psychologische hulpverlening aan kinderen, jongeren en jong-volwassenen, waarbij ik graag het systeem (ouders, gezin, partners, evt. belangrijke anderen) betrek. Als systeemtherapeut bied ik zowel partnerrelatietherapie als gezinstherapie aan clienten en hun dierbaren.


Ik ben in 2009 gestart als ambulant begeleider voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis (bijv. autismespectrumstoornis, ADHD). Daarnaast ben ik gaan werken bij een schoolbegeleidingsdienst, waar ik dyslexie-onderzoeken en behandelingen heb uitgevoerd. Vanaf 2012 ben ik werkzaam geweest bij verschillende instellingen voor specialistische Jeugd-GGz. Hierdoor ben ik steeds meer het belang van het systeem in het herstel gaan zien. Ik ben daarom in 2014 gestart met de opleiding tot systeemtherapeut en in 2022 had ik aan alle voorwaarden voldaan om me officeel te mogen registreren als systeemtherapeut NVRG. In 2023 heb daarnaast ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond.


Ik werk nog steeds graag met kinderen, jongeren en hun gezinnen, wat ik ook doe in een andere praktijk. Echter, ik heb ook steeds meer affiniteit gekregen met jongvolwassenen en problemen die zich kunnen voordoen in partnerrelaties. Ik heb veel ervaring opgedaan met stemmingsproblemen, angstproblematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals autismespectrumstoornis en ADHD, traumagerelateerde klachten en persoonlijkheidsproblemen (in ontwikkeling). Ik maak in mijn behandelingen graag gebruik van verschillende benaderingen en technieken.


In mijn contacten met clienten vind ik het belangrijk om op een fijne manier samen te werken aan verbetering van de klachten. Daartoe stemmen we samen af waar we aan gaan werken en welke doelen we willen bereiken.


Met wie werken we samen

Binnen de Neerheide 12D in Waalre, werken we samen met andere praktijken op het gebied van psychologie/ psychotherapie. Door verschillende praktijken in het zelfde pand te huisvesten, kunnen we elkaar inspireren en ondersteunen in ons werk en samen een hulpverleningsaanbod te ontwikkelen waarmee we onze cliënten zo goed mogelijk kunnen helpen.


Andere hulpverleners binnen de Neerheide 12D zijn: 

Susanne Wewerinke, psychiater.
Praktijk Mindrest, praktijk voor psychische gezondheid en leefstijl.
www.praktijkmindrest.nl